Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان، از آزادسازی ۲۳۳ هکتاری اراضی ملی استان طی پنج ماهه نخست امسال خبر داد و بیان کرد: همچنین شاهد افزایش ۱۰ درصدی مساحت اراضی رفع تصرف شده هستیم.

سرهنگ محمد قربانی لرد در گفت وگو با ایسنا، از وقوع ۲۶ فقره حریق به مساحت ۲۳ هکتار در عرصه های جنگلی و مرتعی استان گیلان طی پنج ماهه نخست امسال خبر داد و اظهار کرد: شاهد کاهش ۲۶ درصدی در تعداد فقره آتش سوزی و افزایش ۲۵ درصدی در مساحت آتش سوزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی جنگل های دست کاشت سوزنی برگ را بیشتر در معرض خطر حریق دانست و افزود: این جنگل ها سنواتی بوده و عمری بالای ۵۰ سال دارند و اگرچه سریع الرشد هستند، اما به دلیل ریزش برگ و حالت اشتعالی و صمغی و اسیدی کردن خاک خیلی زود آتش می گیرند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی گیلان ۱۰ هکتار از ۲۳ هکتار حریق پنج ماهه امسال را مربوط به سوزنی برگان دست کاشت دانست و بیان کرد: علت اصلی حریق در سطح جنگل ها و مراتع استان عامل انسانی است.

قربانی لرد، با بیان اینکه از ابتدای شهریور تاکنون نیز ۱۶ فقره حریق داشتیم، گفت: متاسفانه گرمای هوا و خشکی سطح جنگل در کنار سهل انگاری گردشگران موجب این حریق ها شده است.

وی با اشاره به همکاری خوب مدیریت بحران و هواشناسی با یگان حفاظت منابع طبیعی، اضافه کرد: پیش بینی های لازم درخصوص افزایش دما و وزش باد گرم اطلاع رسانی می شود و لذا نیروهای حفاظتی و قرق بان در حالت آماده باش قرار می گیرند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان در ادامه از انجام ۱۰۹۵ فقره رفع تصرف طی پنج ماهه نخست امسال خبر داد و تصریح کرد: این رفع تصرفات که ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع صورت گرفته، افزایش ۲۸ درصدی نسبت به مدت مشابه را نشان می دهد.

وی از آزادسازی ۲۳۳ هکتاری اراضی ملی استان خبر داد و بیان کرد: همچنین شاهد افزایش ۱۰ درصدی مساحت اراضی رفع تصرف شده هستیم. در حوزه اجرای احکام خلع ید نیز ۶۵ فقره به مساحت ۳۲ هکتار را رفع تصرف کردیم.

قربانی لرد، با بیان اینکه ۱۹۰ فقره پرونده تصرفات سنواتی و غیر سنواتی به مساحت ۷۳ هکتار تشکیل شده و منتظر صدور حکم قضایی است، گفت: متاسفانه شاهد هجوم غیر بومی ها به استان هستیم و همین مسئله تصرفات و خرید و فروش اراضی ملی استان را افزایش داده است.

فرمانده یگان حفاظت گیلان در ادامه از دستگیری ۱۱۲۵ نفر در ارتباط با قاچاق چوب خبر داد و بیان کرد: ۷۰ درصد در حجم کشفیات و ۸۰ درصد در تعداد فقرات کشفیات افزایش داشتیم؛ البته چوب آلات قاچاق کشف شده غالبا مربوط به استان گیلان نیست و از سایر استان ها به گیلان جابجا می شود.

وی افزایش قیمت چوب و مشکلات اقتصادی را موجب افزایش قاچاق دانست و بیان کرد: با توجه به وجود کارخانجات بزرگ چوب در استان به ویژه رشت، اقدام به استقرار نیروهای حفاظتی در جوار این کارخانجات کردیم و موفق به کشف و ضبط حجم قابل توجهی از محموله های چوب شدیم.

قربانی لرد، با اشاره به تشدید حفاظت از عرصه های جنگلی به ویژه هیرکانی، یادآور شد: این عرصه ها را تقسیم بندی کردیم و تحویل نیروهای حفاظتی و قرق بان دادیم؛ خوشبختانه قاچاق چوب در حوزه هیرکانی به دلیل تشدید حفاظت ها کم است.

وی بیان کرد: با توجه به پیش بینی افزایش دما و وزش باد گرم تا پایان هفته جاری در استان گیلان، توصیه ما به شهروندان و طبیعت دوستان گرامی این است که نکات ایمنی و مراقبت‌های لازم را در پیشگیری از وقوع آتش‌سوزی احتمالی در جنگل ها و مراتع استان، رعایت و از روشن نمودن و رها کردن  آتش و همچنین استفاده از هر وسیله قابل اشتعال دیگر خودداری نمایند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان، با تاکید بر لزوم صیانت و حفاظت از جنگل ها و منابع طبیعی به عنوان میراثی برای آیندگان، خاطرنشان کرد: تمامی نیروهای منابع طبیعی در آماده‌باش کامل هستند و مردم شریف استان، می‌توانند با مشاهده هرگونه علائم آتش‌سوزی و یا تصرف و قاچاق، از طریق سامانه تلفنی گویای ۱۳۹ و ۱۵۰۴(امداد جنگل و مرتع) نسبت به اطلاع‌رسانی به موقع اقدام کنند تا به فوریت پیگیری شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی قاچاق چوب رفع تصرف از اراضی یگان حفاظت منابع طبیعی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان قربانی لرد اراضی ملی جنگل ها پنج ماهه رفع تصرف آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۴۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد

به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا صلاح الدینی عصر دوشنبه در دیدار با سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران گفت: دستگاه قضایی بدون اغماز با قانون شکنان و متجاوزان به اراضی ملی برخورد قاطعانه انجام می‌دهد و با متخلفان مماشات نخواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه صیانت از عرصه‌های منابع طبیعی از الویت‌های مهمی دستگاه قضایی است گفت: منابع طبیعی به عنوان ضابط خواص و بر اساس قانون باید حفاظت و حراست از عرصه‌های ملی را در دستور کار خود قرار دهد و با پایش روزانه اراضی ملی در شهرستان اجازه تصرف اراضی ملی را به متخلفان ندهد.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران با اشاره به اینکه متخلفین در حوزه منابع طبیعی برخورد قانونی و قاطع خواهیم داشت، بیان کرد: بدون شک تلاش مجموعه همکاران ما در منابع طبیعی شهرستان در راستای صیانت و حفاظت از عرصه‌های ملی از هیچ کوششی دریغ نخواهند کرد.

وی ضمن تشکر و قدردانی از زحمات مجموعه قضایی شهرستان عنوان کرد: حفظ و حراست از عرصه‌های ملی وظیفه اصلی مجموعه منابع طبیعی است که برای تحقق بخشیدن به این امر خطیر و مهم نیازمند حمایت‌های قضایی هستیم.

فرهادی اظهار داشت: دستگاه قضایی با اشراف کامل در حوزه مسائل منابع طبیعی با اتخاد تدابیر پیشگیرانه نقش بسزایی درحراست از منابع طبیعی و جنگل‌های استان دارد، لذا برای تحقق این امر منابع طبیعی شهرستان نیز آمادگی کامل را دارد.

کد خبر 6098883

دیگر خبرها

  • فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی اعلام کرد: افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی