Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@04:28:56 GMT

۱۹ درصد کل مساحت جنگل های هیرکانی در گیلان قرار دارد

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۲۶۸۱۱

۱۹ درصد کل مساحت جنگل های هیرکانی در گیلان قرار دارد

به گزارش خبرنگار مهر، شهرود امیر انتخابی ظهر چهارشنبه در کارگاه آموزشی حفاظت از جنگل‌های هیرکانی که در موزه میراث روستایی گیلان برگزار شد بر لزوم بهره گیری مناسب از این ظرفیت تأکید کرد و گفت: جنگل‌های هیرکانی نخستین اثر ثبت جهانی است که به استان گیلان مربوط می‌شود و امیدواریم قدر این ثبت را بدانیم و بتوانیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل میراث فرهنگی گیلان در ادامه افزود: از ۱۲ سایت جنگل‌های هیرکانی سه سایت لیسار در تالش، گشت رودخان در فومن و سیاهرود در رودبار در استان گیلان قرار دارد.

امیر انتخابی با بیان اینکه ۱۹ درصد از کل مساحت ثبت شده یعنی حدود ۵۸ هزار هکتار از جنگل‌های ثبت شده هیرکانی متعلق به استان گیلان است، گفت: این وسعت از تنوع زیستی و گیاهی و خاص بودن برخی گونه‌های نادر در جنگل‌های هیرکانی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه جنگل‌های هیرکانی استان گیلان خالی از سکنه بوده و قوانین سختگیرانه یونسکو برای خارج کردن اثر تقریباً از این منظر منتفی است، تصریح کرد: غار دربندرشی در اطراف سایت سیاهرود رودبار قدیمی ترین سکونتگاه انسان در ایران با بیش از ۲۳۰ هزار سال شناسایی شده که خود نشانگر حضور طولانی مدت انسان در این منطقه از جنگل‌ها است همچنین سایت گشت رودخان نیز تنها سایت دارای شاه‌بلوط در میان سایت‌های ثبت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان در ادامه با تأکید بر اهمیت اقدامات بعد از ثبت این اثر طبیعی، افزود: نخستین اقدام استان گیلان در حفاظت از جنگل‌های هیرکانی نصب ۲۲ تابلوی راهنمایی دو زبانه فارسی و انگلیسی برای معرفی این اثر در نقاط مختلف و در مسیرهای سه گانه سه سایت موجود در استان گیلان است.

وی ادامه داد: راه اندازی مکانی به عنوان پایگاه دائمی در گیلان و همچنین تشکیل کارگروه تخصصی برای حفاظت از این گنجینه گرانبها نیز از دیگر اقدامات استان برای حفاظت از این اثر طبیعی است.

امیر انتخابی برگزاری نخستین کارگاه آموزشی با موضوع حفاظت از جنگل‌های هیرکانی را اولین گام در راستای حفظ این اثر طبیعی و ملی عنوان کرد و گفت: برگزاری همایش‌های ملی و بین المللی، تبلیغات و چاپ بروشور برای شناساندن بهتر این اثر جهانی، فرهنگ سازی و تأکید بر حفاظت مردم محور در جنگل‌ها از جمله برنامه‌های پیش بینی شده در این زمینه است.

کد خبر 4675615

منبع: مهر

کلیدواژه: جنگل های هیرکانی میراث فرهنگی گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۶۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: با ورود دستگاه قضایی بیش از دو هزار و 100 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان در سال گذشته که مورد تعرض و تصرف عده ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی رفع تصرف شد.

 ناصر عتباتی افزود: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بالغ بر ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در یکهزار و ۱۳۷ فقره به مساحت بیش از یکهزار و ۲۴۷ هکتار بود.

عتباتی، همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در سال گذشته نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان پارسال به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی در استان و شهرستانها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، دو هزار و ۶۸۶ مورد تغییرکاربری غیر مجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از شش هکتار به تعداد یکهزار و ۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی جلوگیری کرد.

رئیس کل دادگستری استان ، همچنین با اشاره به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی گفت: در سال گذشته بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان رفع تصرف شد.

 

 

دیگر خبرها

  • فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی اعلام کرد: افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • آغاز برداشت برگ‌های زمردین چای از باغ‌های گیلان و مازندران
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان